Ugovorena izgradnja 138 kuća

imp

Ukupno je do 10. ožujka 2022. zaprimljeno 9.568 zahtjeva za obnovom i 8.271 zahtjev za nekonstrukcijskom obnovom, a uklonjena su 469 objekata koji su prijetili sigurnosti.
Radovi nekonstrukcijske obnove završeni su na 1.865 objekata, u sklopu samoobnove obnovljene 734 kuće. U tijeku su radovi na 929 kuća.

 

Na jučerašnjoj sjednici Vlade ministar branitelja i načelnik Stožera za obnovu Tomo Medved je izvijestio o trenutnim aktivnostima vezanima za obnovu na potresom pogođenog područja.
Kazao je da se provode radovi na 951 obiteljskoj kući, da je angažirano 47 gospodarskih subjekata te kako je u tijeku pregled i ocjena ponuda za ugovaranje izvođenja radova na nekonstrukcijskoj obnovi na dodatnih 1200 kuća.
“Cilj nam je da se svi korisnici mobilnih stambenih jedinica čije su kuće označene oznakom zeleno vrate u svoje domove do 1. travnja”, naglasio je Medved.
Usto, dodao je, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je 141 odluku o povratu sredstava u iznosu od 2,44 milijuna kuna za vlasnike obiteljskih kuća po provedenoj samoobnovi nekonstrukcijskih elemenata.

 

Ugovorena je izgradnja 138 zamjenskih obiteljskih kuća, a u tijeku su ocijene zaprimljenih ponuda nakon provedenog postupka javne nabave za izgradnju dodatnih 78 zamjenskih obiteljskih kuća.
„U tijeku je postupak prikupljanja ponuda za izvođače prvih 10 višestambenih zgrada i do sljedeće sjednice Vlade bit će izabrani izvođači, a u tijeku i postupak prikupljanja ponuda za izgradnju dodatne 4 višestambene zgrade u Glini. U programu konstrukcijske obnove zaprimljeno je 529 odluka, odnosno zaključaka od resornog ministarstva”, istaknuo je ministar Medved.

 

Pokrenuti su postupci javne nabave za operativne koordinatore, tehničko-financijsku kontrolu, projektante i nadzor za konstrukcijsku obnovu 900 obiteljskih kuća u procesu konstrukcijske obnove.
Potpisan je ugovor za izradu projektne dokumentacije konstrukcijske obnove za 22 višestambene i stambeno-poslovne zgrade, istaknuo je Medved: „APN je na naše traženje zaprimo 121 ponudu za prodaju nekretnina s tržišta nekretnina na području Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o 41 stanu i 80 obiteljskih kuća.“

 

Od 386 kontaktiranih korisnika, dodaje potpredsjednik Vlade Tomo Medved, koji imaju pravo na obnovu, njih četrdeset i troje su se izjasnili da su zainteresirani i da žele zamjensku nekretninu po ovom modelu.

najčitanije