„Učionica budućnosti“ u školi u Popovači

imp

261020211635271435.jpeg

Osnovna škola u Popovači kao šesta škola u Hrvatskoj, opremljena je „učionicom budućnosti“ zahvaljujući suradnji Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i tvrtke Samosung Elektronics, a nova će oprema omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija.
Projekt je, uključujući opremu i informatičko osposobljavanje nastavnika, vrijedan oko 300.000 kuna.
Podsjetimo, Učionice budućnosti opremljene su nastavničkim računalom, tablet računalima i pametnom pločom, što omogućava interaktivnu razmjenu znanja svim učenicima. Nastavnicima mogu brzo dijeliti informacije, bilješke s predavanja i imaju trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Mogu dijeliti sadržaj na interaktivnoj, pametnoj ploči, te uz svega nekoliko „klikova“ poslati na učeničke tablete. Učenici i nastavnici će istovremeno voditi bilješke s predavanja, podcrtavati ključne informacije ili crtati, kako na tablet računalima tako i na pametnoj ploči. Nastavnici vrlo brzo mogu provjeriti razumiju li učenici predavanje, uz kratke kvizove znanja, ankete i raspravu.
Osnovnu školu Popovača pohađa 750 učenika iz 10 naselja u Gradu Popovači. Pored matične škole nastava je organizirana i u pet područnih škola ( Voloder, Osekovo, Gornja Jelenska, Potok, Stružec).
Učenici OŠ Popovača su na 30-tak tableta demonstrirali rad nove informatičke tehnologije, a uspostavljena je i veza s IX. Gimnazijom u Zagrebu, koja također raspolaže digitalnom učionicom.
Osnovna škola u Popovači sa 750 učenika, već je i ranije u nastavi koristila suvremenu tehnologiju, i prethodnik je novog trenda u podizanju razine hrvatskoga obrazovnog standarda, rekao je njen ravnatelj Dražen Mlakar. U školi je već ranije uveden sustav “klikom do ‘škole”, što je bila preteča e-imenika, proveden je projekt sigurnosti korištenja interneta kao i pokusno testiranje projekta novog kurikuluma.

najčitanije