Učenici Tehničke škole odradili praksu u Bolonji

st

261020211635244433.jpeg

Ekipa iz Tehničke škole Sisak predstavila je rezultate projekta ‘Stručnom praksom u EU do kompetencija na tržištu rada’. Glavni cilj projekta, vrijednog 112.000eura, bili su povećanje znanja i vještina učenika na iskustvu praktičnog rada, a projekt je realiziran u Bolonji, gdje su učenici odrađivali praksu u talijanskim poduzećima.
U projektu je sudjelovalo 45 učenika u dvije grupe, a radi se o zanimanjima strojarski računalni tehničar, tehničar za električne strojeve s primjenjenim računalstvom, tehničar za elektroniku, tehničar za računalstvo i ekološki tehničar.
‘Bilo nam je odlično. Naučili smo puno, kako funkcioniraju firme vani, kako funkcionira život općenito, imali smo priliku samostalno raditi i ući u svijet odraslih. Uz to smo se i odlično zabavljali’, rekao je Leon Milinović, jedan od učenika uključenih u projekt.
U idućoj školskoj godini Tehnička škola Sisak provest će projekt vrijedan 102.000 eura ‘Učenjem kroz rad do kompetencija za tržište rada’ financiran iz programa Erasmus+.

najčitanije