Učenici Tehničke škole Kutina učili o medijskoj pismenosti

imp

Kako kritički promišljati informacije koje primamo putem medija, kako funkcioniraju mediji, te što je uopće medijska pismenost učenici Tehničke škole Kutina imali su priliku naučiti u sklopu projekta Medijska pismenost na potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije. Osim edukacije srednjoškolci su sudjelovali i u radionica kreiranja i izrade televizijske vijesti.

Na ovaj način, mladi ljudi uče kritički prihvaćati sadržaje koje konzumiraju na internetu, a tijekom radionice u kojoj oni sami sudjeluju u izradi vijesti pokazuju im se načini na koje se medijskim sadržajem može manipulirati i naglašava im se zašto je bitno sve sadržaje koje preuzimaju s društvenih mreža kritički promišljati. Naime, i sama istraživanja pokazuju kako mladi žele više tema iz područja medijske pismenosti u svom obrazovanju jer velik broj srednjoškolaca informacije prima isključivo putem društvenih mreža.

Inače, ovaj projekt financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a provodi ga udruga Dobre priče iz Siska.

najčitanije