U županijskoj blagajni više od milijun kuna za rad udruga

nn

U županijskoj blagajni za rad ukupno 72 udruge koliko ih djeluje na području Sisačko-moslavačke županije izdvojeno je 1,2 milijuna kuna.

Dio svojih sredstava za rad potpisivanjem ugovora sa Županijom danas su si osigurale udruge proistekle iz II. svjetskog rata, udruge iz područja izvaninstitucionalne skrbi i udruge umirovljenika.
“Za pet udruga proisteklih iz Drugog svjetskog rata, osiguran je iznos od 25 tisuća kuna, za 4 udruge iz područja djelovanja umirovljenika – 50 tisuća kuna, a za pet udruga iz područja izvaninstitucionalne skrbi za stare, osigurano je 55 tisuća kuna. Sada smo dodijelili ukupno 130 tisuća kuna za ova tri područja”, rekao je župan Ivo Žinić.

Jedna od udruga koja je dobila županijska sredstva je i Centar za pomoć Jasenovac čija je predsjednica, Jasmina Dragić, zahvalila u ime svih.
“Zahvaljujemo za dodijeljena sredstva i nadamo se da ćemo uspjeti svoje aktivnosti uskladiti s proračunom koji ste nam dodijelili i nadamo se i dalje jako dobroj suradnji i još većim sredstvima iduće godine”, rekla je Dragić.

najčitanije