U županijskim školama, na petrinjskom području, 44,8 % prvašića više nego lani

imp

Petrinja Prvašići 8

Prvi dan škole za male prvašiće u I. osnovnoj školi Petrinja,Područnoj školi u Hrastovici prošao je nasmijano na radost njihovih roditelja.

 

Prvašići, njih 59, nastavu će pohađati u četiri razredna odjeljenja, u dvije smjene. Privremeno je to rješenje za učenike I. osnovne škole Petrinja dok se ne izgradi njihova nova matična škola u centru Petrinje.

 

Na području grada Petrinje djeluje 5 osnovnih škola kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija te posebno raduje što u odnosu na lanjsku školsku godinu imamo 44,8% više djece upisane u prve razrede.

 

Pozitivan trend upisa u prve razrede osnovnih škola vidljiv je na području cijele Sisačko- moslavačke županije. U odnosu na prethodnu školsku godinu broj upisanih učenika u prvi razred osnovne škole na području Županije, bez obzira na osnivača, bilježi povećanje od 10,5 % ili 116 učenika.

 

 

Županija je u dvije godine obnovila 17 zgrada iz područja obrazovanja

 

Sisačko-moslavačka županija ulaže velike napore da se obnova na svim školskim zgradama završi u što kraćem roku. Do sada je samo na području Petrinje obnovljeno sedam škola. U OŠ Mate Lovraka je završena energetska obnovu u studenom prošle godine, obnovljena je OŠ Dragutina Tadijanovića u kojoj nastavu pohađaju učenici I. osnovne škole Petrinja, učenici OŠ Dragutina Tadijanovića i studenti Učiteljskog fakulteta.

 

Također su obnovljene područne škole u Hrastovici, Češkom selu, Mošćenici, Jabukovcu i zadnje obnovljena škola u Nebojanu. Preraspodjelom školskog prostora svi učenici su smješteni u čvrste i stabilne objekte gdje pohađaju nastavu do povratka u matične škole.

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije