U županiji izašlo 28,94 % birača, najviše glasova dobio HDZ

imp

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva na izbore za Europski parlament, nakon 100 posto obrađenih podataka, na birališta u Sisačko-moslavačkoj županijai je izašlo 28,94 % birača.
Na ukupno 349 biračkih mjesta u cijeloj županiji izašlo je 41 074 birača, iako je pravo glasa imalo 141 932 građana.
Građani Sisačko-moslavačke županije najviše su glasali za HDZ, ukupno 24,4 posto birača, dok je na drugom mjestu po preferencijama građana SDP-ova lista s izborom od 15,3 posto glasova. Kandidacijska lista grupe birača Marijane Petir sa izborom 11,71 posto građana je na trećem mjestu, a koalicija Hrvatski suverenisti je sa izborom od 7,02 posto na četvrtom mjestu. Izborni prag od pet posto još su prešli Kandidacijska lista grupe birača Mislava Kolakušića koja je osvojila 6,49 posto glasova birača, potom SDSS koji je osvojio 5,79 posto glasova birača, a jedini je još Živi zid prešao izborni prag, osvojivši 5,35 posto glasova birača.

Ukoliko se gledaju preferencijalni glasovi, najviše ih je u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji osvojila Marijana Petir sa svojom Kandidacijskom listom grupe birača, ukupno 3815 glasova, a na drugom mjestu po preferencijalnim glasovima je HDZ-ov nositelj liste Karlo Ressler koji je osvojio 2 364 preferencijalna glasa. Ukupno 2 155 preferencijalnih glasova osvojila je Ruža Tomašić na listi Hrvatskih suverenista.

Rezultate u Sisačko-moslavačkoj županiji možete pogledati ovdje

najčitanije