U tijeku Javni poziv za obnovu zgrada DVD-a i javnih vatrogasnih postrojbi

imp

Vatrogasci

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

 

„Temeljem ovog Javnog poziva dodijelit ćemo sredstva dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama kojima su objekti oštećeni u potresu. Putem Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za tu namjenu osigurali smo 12,3 milijuna EUR. Također bih podsjetio da je za naše vatrogasce osigurano 3,3 milijuna EUR za opremu koja je stradala u potresu. Naša vatrogasna društva mogu se javiti i na natječaj za donacije Upravnog odjela za poslove župana kako bi im pomogli u organizaciji njihovih manifestacija, odnosno natjecanja koja održavaju.“, rekao je župan Ivan Celjak.

 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije otvoren je do 15. svibnja 2024. godine, a intenzitet bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi do 100 % prihvatljivih troškova.

 

Sve informacije o ovom Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

najčitanije