U tijeku izrada projektne dokumentacije za obnovu 6.000 stambenih jedinica

imp

Ne samo 44 tvrtke izvođača, nego više od 40 projektnih biroa danas radi na obnovi, rekao je to na sjednici Stožera za obnovu na godišnjicu potresa državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek: „215 milijuna kuna je ukupno ugovoreno ugovornih obveza, što na nekonstrukcijskoj obnovi što na izradi projektne dokumentacije. Danas imamo 6 tisuća stambenih jedinica pod izradom projektne dokumentacije. 275 milijuna kuna je u postupku ugovaranja javne nabave za 1800 stambenih jedinica, što obiteljskih kuća – izgradnja zamjenskih, što konsktrukcijska obnova obiteljskih kuća, što radova na tim kućama.“

 

U ovoj godini, dodaje Hanžek, imamo pokrenute postupke javne nabave, po starom i novom zakonu u vrijednosti pola milijarde kuna. Najavio je i intenziviranje postupaka javne nabave koji će omogućiti da se do ožujka pripremi izgradnja 500 zamjenskih obiteljskih kuća.
„Nadamo se odgovoru građevinskog sektora. To je u ovom trenutku 1200 projektnih dokumetacija na konstrukcijskoj obnovi. Tu je i nekonstrukcijska obnova koja se ovim intenzitetom, s natječajem koji je u tijeku planira dovršit do iduće sezone grijanja. To je jedan velik posao pred nama koji ćemo iduće godine provesti“, poručio je Hanžek.

najčitanije