U subotu prosvjed “S.O.S. ZA PETRINJU – GRAD SA TISUĆU RUPA”

imp

Inicijativa građana “S.O.S. ZA PETRINJU – GRAD SA TISUĆU RUPA” organizira u subotu, 13. litopada, mirni prosvjed ispred Gradske uprave (Gundulićeva 2, Petrinja) u subotu, 13. listopada 2018. godine u 10 sati.
Prosvjedom se izražava nezadovoljstvo realizacijom započetih i završenih projekata.
“Pozdravljamo i podržavamo svako apliciranje za projekte i povlačenje svake kune iz EU fondova. No, problem su realizacije projekata koje su pogubne za Grad i građane.
Vrijeme je da se kaže dosta ovakvom vođenju projekata !
Pokušali smo od nadležnih doznati što se događa ali smo naišli na zid šutnje a podaci do kojih smo mogli doću su poražavajući.
Projekti koji su „završeni“ loše su i nestručno izvedeni tako da ne služe svrsi (npr. vodovodna mreža Petrinja – Lekenik). Projekti koji su u tijeku, izvode se na loš način, nekvalitetno i nestručno. Aglomeracija kasni sa završetkom radova dvije godine, a kako stvari stoje upitno je hoće li ikad završiti i ako završe hoće li koristiti svrsi.
Građani su očajni, žale se, žele da im se vrati oduzeta kvaliteta života. Naši najmlađi su svakodnevno ugroženi u prometu, naša vozila su trajno oštećena i nitko za to ne mari. Gradska uprava „razbacuje“ se sa milijunskim iznosima koliko je povučeno iz EU fondova ali nitko ne odgovara za sve propuste i milijunske gubitke zbog nekvalitetnog, nestručnog i neodgovornog izvođenja tih projekata.
Sve to plaćamo mi građani ovog grada i zato prosvjedujemo i želimo zaustaviti ovakvo ponašanje (ne)odgovornih osoba za ovaj nered.
Povjerili smo gradskoj upravi i gradonačelniku upravljanje našom gradskom imovinom, novcem i našom budućnosti. Sada je vidljivo i jasno da se gradska uprava i gradonačelnik loše, netransparentno, neracionalno i krajnje neodgovorno ponašaju s imovinom i novcem našeg grada.
Vrijeme je da građani jasno kažu da tako ne može !
Pozivamo sve građane da nam se pridruže kako bi zajedno ukazali na neodgovornost i poslali poruku vodstvu grada Petrinje da su oni tu zbog nas i da su u službi građana. Da ne mogu raditi što žele i kako žele, da moraju preuzeti odgovornost za svaku uzalud potrošenu našu kunu, za svaki propust u projektima koji nas koštaju milijune kuna a njihova traljava provedba otežava život građanima našeg grada.” – stoji u pozivu na prosvjed kojeg je u ime inicijative građana potpisala Luca Gašpar Šako.

prosvjed-petrinja

najčitanije