U subotu 4.Obrtnički sajam, Street food festival i koncert Lidije Bačić

imp

Sff Facebook Naslovnica 740x357

Sve je spremno za 4. Obrtnički sajam i Street food festival Sisačko – moslavačke županije.

 

Svi posjetitelji moći će u sisačkoj Drugoj ulici razgledati ponudu sisačkih obrtnika te počastiti nepce raznim ukusnim delicijama iz svih krajeva Hrvatske, rekla je najavljujući manifestaciju Ivanka Čačić, predsjednica Županijske obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije.

„Dolaze nam obrtnici iz doslovce cijele Hrvatske, od Splita, Šibenika, Zadra pa preko cijele Hrvatske do Vukovara. Ponosni smo i hvala svim tim našim prijateljima. To su ljudi s kojima imamo dugogodišnju suradnju i poznanstva. Dolazi nam 20 udruženja obrtnika na kuhanje što jamči bogatstvo i raznovrsnost ponuđenih jela.”, rekla je Čačić.

 

Sajam čačić 1

 

Sama manifestacija odvijat će se na sisačkom Korzu i kreće u subotu već od 11 sati ujutro Sajmom obrtnika na kojem će svoje obrte i proizvode predstaviti 26 obrtnika. Središnji dio počinje u 16 sati. Ovaj dio uključuje pripremu, kuhanje i podjelu hrane, a kuhat će se autohtona hrana, ne samo s područja županije, nego i iz cijele Hrvatske. njihova tradicionalna jela.

 

Sajam Plavec 1

Ovakve gastro manifestacije zanimljive su turistima, kaže Ivana Plavec, direktorica Turističke zajednice SMŽ dodajući kako je u prva tri mjeseca ove godine zabilježen porast broja dolazaka turista u Županiju za skoro 19 %: „To nam samo daje vjetar u leđa da nastavimo razvijati programe u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom.“
Plavec je naglasila i kako Turistička zajednica SMŽ provodi projekt „Okusi hrvatske tradicije“, koji provodi još 12 hrvatskih turističkih zajednica, s ciljem promocije tradicijskih jela različitih krajeva Hrvatske.

 

Sajam Celjak 1

„Sa zadovoljstvom najavljujemo još jedan Street Food Festival u Sisku, u Sisačko-moslavačkoj županiji,“ rekao je župan Ivan Celjak, dodajući kako će ova tradicionalna manifestacija okupiti obrtnike s područja Sisačko-moslavačke županije i cijele Hrvatske.

 

Sajam Svi

najčitanije