U spomen hrvatskim braniteljima Branko Šubić propješačit će 250 km

imp

400 000 koraka, 250 km dugačak je put koji će od Vukovara do Petrinje pod sloganom „Da se ne zaboravi“ u pet dana u spomen hrvatskim braniteljima propšješačiti Petrinjac Branko Šubić.
Cilj mu je, kaže, povezati njegovu Petrinju s Vukovarom, najvećim simbolom Domovinskog rata i to kroz pet hodačkih ultramaratona.
„Moja želja, moja intencija je bila skromna i svakako sam želio nešto napraviti za dečke koji su poginuli, odnosno dali život za samostalnu Republiku Hrvatsku i došla je ideja da prehodam put od Vukovara do Petrinje. Ona je na početku bila skromna, no međutim kada sam naišao na odaziv, na dobru podršku svojih prijatelja, suradnika s kojima radim, vidio sam da to odlazi u jednom drugom smjeru i da u biti trebamo dati više naglaska na to da se o tome čuje i da se ne zaboravi, da se ne prođe samo tako. Pa i moja akcija na kraju krajeva će biti odžana pod parolom – Da se ne zaboravi.“ – kaže Šubić dodajući kako za Vukovar kreće u ponedjeljak 31.srpnja, a nakon toga natrag u Petrinju. „U Vukovaru ću obići sva mjesta stradanja, zapaliti svijeću, pokloniti se ljudima koji su dali život za Hrvatsku. Pokušat ću se odmoriti svaki dan a prosjek mi je nekih 50 km dnevno. Središnji doček će, mene i jedne kolone koja zajedno sa mnom ide iz Mošćenice, biti kod centralnog spomenika na Senjaku gdje ćemo biti svi zajedno i mislim da će ova moja skromna poruka ostati zapamćena i kod drugih i da će znati da smo napravili nešto lijepo, a uvjeren sam da je to zaista dobro djelo.“ – rekao je Branko Šubić.

najčitanije