U SMŽ danas 95 novooboljelih

mradenovic

Prema novom izvješću Stožera civilne zaštite, u Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je devedeset i pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o četrdeset i jednoj osobi s područja grada Siska, trinaest osoba s područja grada Kutine, jedanaest osoba s područja grada Popovače, šest osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja grada Novske, četiri osobe s područja općine Velika Ludina, četiri osobe s područja općine Lekenik, tri osobe s područja grada Gline, tri osobe s područja općine Sunja, tri osobe s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice te jednoj osobi s područja općine Jasenovac.

Od ponoći su na snazi i nove mjere koje će trajati do 15.prosinca. Ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 osoba, na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni najviše 25 osoba, ograničenje privatnih svečanosti na 10 osoba. Obustava rada ugostiteljskih objekata vrste noćni klub, noćni bar i disko bar, ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata kojima nije obustavljen rad, do 22.00 sata.
Ugostiteljski objekti i trgovine morat će isticati obavijest o maksimalnom broju kupaca. Zabranjuje se prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 ujutro. Ostala okupljanja poput kina, kazališta, sjednica ograničena su na veličinu prostora, za svaku osobu najmanje 4 četvorna metra, sukladno reporukama HZJZ-a,

najčitanije