U SMŽ 17.428 nezaposlenih

mradenovic

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem srpnja ove godine na području Sisačko-moslavačke županije bez posla je bilo 17 428 osoba, što je u odnosu na lipanj ove godine smanjenje nezaposlenosti za 1,1 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine pad nezaposlenosti za 8,9 posto. Žene čine 54,6 posto nezaposlenih, a po dobnoj strukturi, najviše je nezaposlenih u dobi od 45 do 54 godine. Najviše nezaposlenih, njih 57,2 posto ima završenu srednju školu, a visokoobrazovanih bez posla 6,3 posto.

Osim Kutine, svi gradovi i županije bilježe pad nezaposlenih. U srpnju je opsao pronašlo 1487 osoba u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane i prerađivačkoj industriji ali i trgovini na veliko i malo. Na burzu rada se prošloga mjeseca prijavilo 1289 osoba iz djelatnosti obrazovanja i prerađivačke industrije.

Područnom uredu u Sisku, tijekom srpnja, prijavljeno je 210 slobodnih radnih mjesta. U odnosu na srpanj prošle godine, 5 slobodnih mjesta više. Najbrojnije potrebe za radnicima prijavljene su za građevinarstvo, javnu upravu i obranu i prerađivačku industriju. U Ispostavi Glina prijavljene su 4 potrebe za radnicima, Gvozd 2, Hrvatskoj Kostajnici 5, Petrinji 42, Sisak 142, Sunja 15, dok u Ispostavi Dvor i Topusko nije bilo prijavljenih slobodnih radnih mjesta.

najčitanije