U Sisku obilježen Dan nezavisnosti BiH

st

Već 25 godina je prošlo od referenduma na kojem su se građani Bosne i Hercegovine izjasnili kako žele samostalnost od Savezne federativne republike Jugoslavije. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i u Sisku, gradu s brojnom bošnjačkom nacionalnom manjinom.
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Siska kao organizator i nositelj aktivnosti organiziralo je svečanost obilježavanja u suradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije i Vijećem bošnjačke nacionalne manjine grada Petrinje.
Radi se o jednom od najvažnijih datuma u povijesti Bosne i Hercegovine, rekao je Adis Keranović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Siska.

‘Upravo se 1. ožujka 1992. godine održao značajan referendum u kojem su građani bili upitani jesu li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Na referendum je izašlo 63% građana, a čak 99,7% je glasalo za’, rekao je Keranović.

Obilježavanje Dana nezavisnosti proteklo je u svečanom tonu. Uz intonaciju himni Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine nisu izostale niti sevdalinke, zaštitni znak kulture Bošnjaka, kao niti njihova tradicionalna kuhinja.
Svečanom obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u našem gradu prisustvovali su i veleposlanik Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, Mohammad Reza Sadegh, sisački dogradonačelnik Marko Krička i župan Ivo Žinić.

najčitanije