U Sisku i Kutini policija provela projekt „Zajedno protiv govora mržnje“

imp

Policija Zajedno Protiv Znakova Mržnje 4

Proteklih su dana u Osnovnoj školi Braća Bobetko Sisak i Tehničkoj školi Kutina policijski službenici u suradnji s partnerima, profesorima povijesti održali edukativna predavanja u sklopu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta koji se obilježava 27. siječnja i presjedanja Republike Hrvatske Međunarodnim savezom sjećanja na Holokaust-IHRA.

 

Policija Zajedno Protiv Znakova Mržnje 3

 

Tijekom predavanja istaknuto je kako Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i partnerima, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnja“ koji se provodi kroz više modula, putem digitalnih mreža provodi preventivnu akciju pod nazivom „Budi tolerantan“ s ciljem suzbijanja antisemitizma, modernog antisemitizma i govora mržnje, kao i svih oblika diskriminacije.

 

Policija Zajedno Protiv Znakova Mržnje 2

 

Tako su učenici Osnovne škole Braća Bobetko Sisak pod vodstvom profesorice povijesti Ivane Bušić predstavili projekt „Šafran“, izradile plakate na temu Holokaust te edukativnu prezentaciju o žrtvama Holokausta, dok su učenici Tehničke škole Kutina pod vodstvom profesora povijesti Ivice Loine za vrijeme Okruglog stola pod sloganom Da se ne ponoviI!, izradili zajednički plakat s porukama tolerancije i međusobnog uvažavanja različitosti.

 

Policija Zajedno Protiv Znakova Mržnje 1

 

Na kraju Okruglog stola učenici su upoznati da govor mržnje podrazumijeva izražavanje nesnošljivosti prema određenim društvenim skupinama ili pojedincu zbog nekog njihovog određenja ili opredjeljenja, a temelji se na rasi, vjeri, spolnoj orijentaciji, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj diskriminacijskoj osnovi, te im je skrenuta pozornost na toleranciju i uvažavanje drugih.

 

Foto – PU sisačko moslavačka

najčitanije