U Sisku i dalje troje oboljelih, šest pacijenata u izolacijskoj jedinici

mradenovic

U izolacijskoj jedinici OB „Dr.Ivo Pedišić“ smješteno je 6 pacijenata od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na koronavirus pozitivne. Pacijenti su, prema izvješću Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, dobrog zdravstvenog stanja. Duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza, tj.po prestanku vironoštva bit će pušteni kući. Novooboljelih nema.

Iz Stožera poručuju kako smo suočeni sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna infekcija. Zbog toga mole da se svi pridržavaju propisanih mjera te da provedbu samoizolacije u kući strogo poštuju.

Domovi umirovljenika rizična su mjesta i u njima se strogo trebaju zabraniti posjete, jer su starije dobne skupine najugroženiji dio stanovništva. Potrebno je ograničiti i kretanje umirovljenika tako da ne napuštaju dom, zabraniti posjete, napraviti raspored obroka po sobama, katovima na taj način da se socijalni kontakti svedu na najmanji mogući nivo. U svim domovima umirovljenika potrebno je pooštriti higijenske mjere, kao i provedbu mjera dezinfekcije.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.

najčitanije