U Sisak se vraća dopisništvo HRT-a?

imp

251020211635198075.jpeg

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak inicirao je sastanak s Renatom Kunićem, v.d. glavnog ravnatelja Hrvatske radio televizije i suradnicima o povratku dopisništva HRT-a u Sisak.

hrt sisak 3 hrt sisak 2
Razlog za povratak dopisništva župan vidi u činjenicama da smo jedina županija u Republici Hrvatskoj koja nema stalno prisutnog dopisnika HRT-a, da smo po veličini treća županija u Hrvatskoj i da u Sisačko-moslavačkoj županiji živi više od 170 tisuća stanovnika.
Hrvatska radiotelevizija novinarskim ekipama iz Zagreba u ovom trenutku povremeno pokriva dio važnih događaja na tjednoj bazi, no ostale društvene teme i problemi s kojima se građani županije, njezinih brojnih općina i gradova svakodnevno susreću, ostaju slabo praćene.

Dopisništvo Hrvatske radiotelevizije u Sisačko-moslavačkoj županiji u kontinuitetu je na razne načine radilo više od 50 godina, te je inicijativa Sisačko-moslavačkog župana upravo u tom smjeru da se dopisništvo vrati u Sisak i da stalno prisutna novinarska ekipa redovito informira stanovnike Sisačko-moslavačke županije i širu zainteresiranu javnost.

Foto – SMŽ

najčitanije