U sisačkoj bolnici obilježen Dan bolesnika

imp

Papa Ivan Pavao II. 13. svibnja 1992. godine utemeljio je Svjetski dan bolesnika.Obilježavanje ovog dana prilika je za podsjećanje na prava koje svatko od nas ima kada je u ulozi bolesnika.
Cilj obilježavanja Svjetskog dana bolesnika je staviti bolesnika i njegove potrebe u središte zdravstvene i društvene skrbi te svakom oboljelom pružiti kvalitetnu skrb, osigurati dostupnost zdravstvenih usluga i omogućiti zadovoljavanje tjelesnih, mentalnih i duhovnih potreba.

Tim je povodom u kapelici sv. Vinka Paulskog u Općoj bolnici “Dr.Ivo Pedišić” u četvrtak, 12. veljače, održano misno slavlje koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić.

U homiliji, obraćajući se bolesnicima, liječnicima, medicinskom osoblju i okupljenim vjernicima, biskup je progovorio o poruci pape Franje za 23. Svjetski dan bolesnika, a koji je papa Ivan Pavao II. ustanovio na blagdan Gospe Lurdske.

Biskup je istaknuo kako ovogodišnja Papina poruka nosi naziv „Sapientia cordis – mudrosti srca“ i poziva na razmišljanje o retku iz Knjige o Jobu: „Bjeh oči slijepcu i bjeh noge bogalju“ (Job 29, 15).

Nakon mise biskup je i posjetio odjel interne medicine gdje je podijelio pričest pacijentima pripremljenima sakramentom ispovijedi, a koji zbog bolesti nisu mogli prisustvovati misi.

najčitanije