U sisačkoj bolnici hospitaliziran Petrinjac zaražen koronavirusom

imp

Iz Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom hospitalizirana u Sisku.
Radi se o osobi koja je došla iz Italije gdje je radila. Osoba se sama prijavila graničnom policajcu te je sve dalje odrađeno prema protokolu struke.
“Takav postupak našeg građana predstavlja primjer odgovornog ponašanja”, navode iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. Do danas je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 25 oboljelih osoba. Više možete doznati ovdje.

Riječ je o muškarcu starom 23 godine s područja Petrinje koji je radio kao konobar u hotelu na području Italije. Muškarac je odmah s granice prepraćen u sisačku bolnicu. ” Mlađi muškarac smješten je u izolacijskoj jedinici sisačke bolnice, poduzete su sve mjere određene protokolom i poduzimamo sve što je potrebno da zaštitimo stanovnike naše županije“, rekao je predsjednik županijskog Stožera Civilne zaštite Roman Rosavec.

S obzirom da je prva osoba zaražena koronavirusom u našoj županiji s područja Petrinje, priopćenjem je reagirao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.
“Obzirom na informaciju da je registrirana prva osoba pozitivna na corona virus u SMŽ upravo muškarac iz Mošćenice , koji radi u Italiji, smatram da je to situacija koja zahtjeva ozbiljan pristup, prije svega struke, ali i svih ostalih, od same gradske uprave do svakog pojedinog građanina.
Ne smijemo stvarati paniku među građanima, ali pozivam sve da slijedie upute kriznih stožera, sa nivoa države i županije, a mi ćemo u Gradu Petrinji učiniti sve što je potrebno da zaustavimo širenje virusa .
Ovim putem pozivam građane da se pridržavaju uputa koje će dobivati , da shvate ozbiljnost situacije jer upravo svojim odgovornim ponašanjem mogu značajno utjecati na daljnji razvoj situacije u našem gradu, ali i šire.”, stoji u priopćenju petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

najčitanije