U sisačkoj bolnici danas sve teče normalno

imp

251020211635197105.jpeg

Od danas svaki zaposlenik u sustavu zdravstva i socijalne skrbi mora imati EU digitalnu COVID potvrdu. Isto će vrijediti za većinu pacijenata, pratnji i posjeta.

Provođenje odluke Stožera o obaveznim COVID potvrdama u sustavu zdravstva i socijale rezultiralo je u nekim dijelovima Hrvatske revoltom građana. Iako im je na raspolaganju uz cijepljenje ili preboljenje, mogućnost i dvotjedno testiranje, nekima je ta ‘prisila’ neprihvatljiva, gotovo jednako kao i cijepljenje protiv koronavirusa.
Za razliklu od nekih gradova u Hrvatskoj, u Sisku je sve proteklo normalno. Rekao nam je to ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

„Bolnica radi normalno, i danas je kao i svaki drugi dan. Djelatnici koji su se trebali testirati su testirani, svi su negativni i nije bilo prosvjednika. Od 1030 zaposlenih treba se testirati samo njih 320. Procijepljenost osoblja je oko 44 %, a imamo i dosta onih koji su preboljeli koronavirus.“, kaže dr. Dujmenović te dodaje da je testiranje moguće svakodnevno i da negativan nalaz testa vrijedi 72 sata.

najčitanije