U Sisačko-moslavačkoj županiji 4 pacijenta pozitivna na korona virus - novooboljeli je sisački kirurg!

nn

U Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Sisak trenutno se nalaze tri pacijenta od koji je jedan
negativan i očekuje se još jedan negativan rezultat, nakon čega će taj pacijent biti otpušten na
kućno liječenje i samoizolaciju.

Od jučer je dijagnosticiran novi pacijent s novim koronavirusom COVID-19. Riječ je djelatniku bolnice iz službe za kirurgiju koji je trenutno bez temperature i blaže je kliničke slike. Epidemiolozi u bolnici trenutno provode epidemiološki izvid. Svi djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelim šalju se na samoizolaciju od četrnaest dana. Također, identificirani su svi pacijenti koji su bili u kontaktu s oboljelim liječnikom. S njima je obavljen razgovor i svi su poslani u samoizolaciju. U tijeku je čišćenje i dezinfekcija odjela na kojem je radio oboljeli liječnik te će svi pacijenti koji su preseljeni tijekom dana vratiti na odjel. Novonastala situacija u bolnici je pod kontrolom te svi odjeli i službe nastavljaju s radom.

I dalje se apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti.

TAKOĐER, I DALJE ZA SVE STANOVNIKE VRIJEDI ZABRANA ZADRŽAVANJA NA JAVNIM MJESTIMA. PROVEDBU NAVEDENOG KONTROLIRAT ĆE DJELATNICI POLICIJE, HGSS-a, VATROGASACA I OSTALIH SLUŽBI TE NAVEDENO ĆE BITI SANKCIONIRANO OD STRANE NADLEŽNIH TIJELA.

najčitanije