U šest mjeseci Županija stavila 92 kuće pod krov, u rujnu useljavaju prvi stanari

imp

glina kuće naselje 1

Prije šest mjeseci Županija je dobila ovlasti da gradi kuće za zbrinjavanje naših sugrađana koji se nalaze u mobilnim stambenim jedinicama i trenutno je Županija na području grada Gline izgradila 52 kuće, na području Petrinje 40 kuća, dakle 92 kuće su stavljene pod krov.

 

„Ovaj tjedan u Glini krećemo s opremanjem prvih 7 kuća i očekujemo da će ovdje u Glini sve 74 kuće biti završene, potpuno opremljene i useljive krajem rujna. U istom razdoblju očekujemo i dovršenje 57 kuća u Petrinji.“, rekao je župan Ivan Celjak.

Jedan od modela zbrinjavanja ljudi iz mobilnih stambenih jedinica je i smještaj u stambena naselja koja se grade u Glini i Petrinji kao i u višestambene zgrade. Prva useljavanja očekuju se u rujnu, najavljuje državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Domagoj Orlić.

 

„Uz ovaj model zbrinjavanja i montažne kuće, koje Županija radi u sklopu proširenja kapaciteta domova za starije, a privremeno će biti za korisnike mobilnih stambenih jedinica, krajem rujna, otprilike u vrijeme kad se očekuje dovršetak tih kuća, bit će dovršeno i 8 zgrada na području grada Petrinje sa 128 stanova i 4 zgrade na području grada Gline s 52 stana, dakle 180 stambenih jedinica, financirane iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija.“, rekao je Orlić.

Orlić je posebno naglasio da ovom broju kuća valja dodati projekt koji u Sisku provodi Sisačko-moslavačka županija, 35 kuća u gradskoj četvrti Zeleni brijeg.

najčitanije