U rujnu s radom počinje prvi vrtić u Općini Martinska Ves

imp

Vrtić Martinska Ves 14

40 – ak mališana s područja Općine Martinska Ves od jeseni će moći pohađati vrtić na svom području.

 

Radovi na njegovoj izgradnji počeli su u listopadu prošle godine, a trebali bi završiti do lipnja. Lokacija vrtića je napominje načelnik Općine Martinska Ves pomno birana kako bi vrtić bio što pristupačniji onima koji ga trebaju.

 

Vrtić će se nalaziti na samoj granici između Siska i Strelečka tako da će svi koji gravitiraju prema Sisku moći lako ostaviti djecu i doći po njih nakon posla.

Izgradnjom ovog vrtića neće više biti potrebe da djeca putuju u druge vrtiće, jer sva će djeca moći upisati ovaj vrtić. Vrtić bi trebao biti gotov do lipnja. Već smo donijeli Odluku o osnivanju ustanove Dječji vrtić Martinska Ves i planiramo do rujna otvoriti vrtić.“, rekao je načelnik Stjepan Ivoš.

 

 

Radove na vrtiću obišao je i župan Ivan Celjak.

„To je prvi vrtić na području općine Martinska Ves, a do sada su izvedeni radovi na izgradnji samog objekta, u smislu konstrukcije, postavljenog krovišta i stolarije. Ono što nas očekuje u narednom razdoblju su radovi na unutarnjem uređenju, odnosno obrtnički radovi i radovi uređenja okoliša. Očekujemo da će objekt zajedno s okolišem biti završen u roku, odnosno do 6. mjeseca, i od 9. mjeseca 37-ero djece s područja općine Martinska Ves u tri mješovite odgojno-obrazovne skupine kreće u svoj vrtić.“, naglasio je župan.

 

Vrijednost ovih radova je oko 800 tisuća eura, a izvori financiranja su Vlada RH, odnosno Ministarstvo poljoprivrede kroz program ruralnog razvoja, a dio se financira iz sredstava Općine Martinska Ves i Sisačko-moslavačke županije.

 

 

 

PROŠIRUJU SE VRTIĆKI KAPACITETI NA PODRUČJU CIJELE ŽUPANIJE

 

Dobrom suradnjom Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje, vrtićki kapaciteti prošireni su i na području Petrinje gdje je Sisačko-moslavačka županija ustupila dio prostora Područne škole Češko Selo kojoj je osnivač da se prenamijeni u dječji vrtić.

 

Dodatnu vrtićku skupinu u prostoru novouređenog Društvenog doma i turističko-informativnog centra Lekenik početkom ove pedagoške godine dobio je i Dječji vrtić Lekenik.

 

Novi vrtić u centru grada dobit će i Sisak. Zgradu u Rimskoj ulici 19, gdje će uz druge kulturne i obrazovne sadržaje biti smješten i Županijski dječji vrtić Zvjezdice, Sisačko-moslavačka županija cjelovito obnavlja. Kapacitet ovoga vrtića je 47-ero djece.

Foto: Sisak portal

najčitanije