U Rimskoj 19 bit će prvi županijski vrtić Zvjezdice

imp

Rimska 19 6

U tijeku su radovi na obnovi nekadašnje zgrade Policijske uprave sisačko – moslavačke, u Rimskoj 19 u Sisku, koja će nakon obnove dobiti posve novu namjenu.

 

Kompleks koji uključuje nekadašnju upravnu zgradu i zgradu zatvora, od ove bi godine trebao postati kulturno- obrazovni centar. U taj će prostor useliti Glazbena škola Fran Lhotka, kulturne udruge, galerije, ali i prvi županijski vrtić.

Sisačko – moslavačka županija često nadograđuje i proširuje svoju nadležnost kako bi se uhvatili u koštac s onim izazovima koje do sada županijske Uprave nisu rješavale, a koje smo detektirali i koje smatramo važnima s obzirom na kapacitete i iskustvo koje imamo i u kojima mislimo da možemo doprinijeti. Jedan od takvih je i vrtić na području grada Siska u kojem postoji kronični nedostatak vrtićkih kapaciteta i upravo zbog toga mi smo se u jednom objektu kojeg trenutno obnavljamo odlučili otvoriti vrtić. On će biti spreman za iduću pedagošku godinu, a završetak građevinskih radova očekujemo sredinom godine.“, rekao je Darjan Vlahov, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU.

 

Vrtić Zvjezdice moći će primiti 47-ero djece, bit će opremljen najmodernijom didaktičkom opremom, imat će i STEM kabinet, a osigurat će pojačan program stranog jezika, sporta, matematike i glazbene kulture te će predstavljati jedinstven i inovativan pristup predškolskom odgoju. Riječ je o pilot projektu Županije u suradnji s Učiteljskim fakultetom.

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije