U prvih deset mjeseci 269 prekršaja nasilja u obitelji

imp

Policija Nasilje Nad ženama

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su sa svojim partnerima, Centrom za žene „Adela“ Sisak, nadležnim Gradskim društvima Crvenog križa te Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredima, u razdoblju od 21. do 28. studenoga, obilježili „Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama“.

 

Policija Nasilje Nad ženama 3

 

Građani su putem informativnih postava informirani o svakodnevnom nasilju nad ženama, ali i nasilju u obitelji, kao i među mladima, budući da su svi oblici nasilja međusobno povezani. S ciljem senzibilizacije građana o važnosti nulte tolerancije prema nasilju nad ženama, svim posjetiteljima informativnih postava su podijeljeni promotivni materijali s informacijama o tome kako prepoznati nasilje, koji su to znakovi nasilja na žrtvi te savjeti žrtvi nasilja u obitelji.

 

Policija Nasilje Nad ženama 2

 

Statistički podaci ukazuju da je u prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke evidentirano 269 prekršaja (326 počinitelja) nasilja u obitelji, što je za 10,4 % manje nego 2022. godine kada je evidentirano 302 prekršaja (398 počinitelja ili 18,1 % više).

 

Također u prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke evidentirano je i procesuirano 71 kazneno djelo nasilja u obitelji, što je za 7,9 % više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kada je zabilježeno 65 kaznenih djela.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije