U prometnice na području Petrinje Županija do sada uložila 11 milijuna eura

imp

Smz Image 2023 07 31 13 26 59 290

Sisačko-moslavačka županija realizira brojne projekte na području grada Petrinje, a jedan od njih je i sanacija prometnica.

Župan Ivan Celjak, zajedno s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes i ravnateljem Županijske uprave za ceste Stipom Šapinom, obišao je u ponedjeljak, 31.srpnja, nekoliko saniranih prometnica na području Petrinje.

 

U Petrinji je završena rekonstrukcija Ulice Otona Kučere u dužini 1700 metara ukupne vrijednosti 1,6 milijuna eura financirana iz Fonda solidarnosti EU te iz proračuna Sisačko-moslavačke županije putem Županijske uprave za ceste.

 

„U Ulici Otona Kučere rekonstruirali smo cestu širine 6,5 metara, dva kolnička traka te obostrane pješačke staze koje su odvojene zelenim pojasom. Time smo dobili potpuno novu vizuru Ulice Otona Kučere za koju stanovnici kažu kako je ovo najljepša ulica u Petrinji. U 2021., 2022. i do kraja 2023. godine rekonstruirat ćemo na području grada Petrinje 69 kilometara cesta u ukupnoj vrijednosti 11 milijuna eura. Osim cesta, sanirali smo 2 mosta, jedno klizište, a prometnice su nam važne na području cijele županije, jer znamo da dobra prometnica doslovno život znači. Vidimo to i na primjeru Ulice Otona Kučere koja je sada vrlo pregledna i ono što je važno sigurna za vozila i pješake“, rekao je prilikom obilaska župan Celjak.

 

Jedan od stanovnika mještana Kučerove, Zvonimir Martinović, izrazio je zadovoljstvo obnovljenom ulicom.

 

„Ova je ulica ogledni primjer kako bi sve ulice trebale biti obnovljene. Lijepo je napravljena pa će učenici i studenti koji ovuda prolaze biti sigurni. Kao rođenom Petrinjcu drago mi je vidjeti da se ulice obnavljaju“, rekao je Martinović.

Župan Celjak sa suradnicima obišao je i završene radove na sanaciji lokalne ceste u dužini 800 metara u naselju Taborište ukupne vrijednosti oko 95 tisuća eura te završetak radova na sanaciji dijela županijske ceste u dužini 7000 metara od naselja Hrastovica prema Hrvatskom Čuntiću čija je vrijednost radova 1,1 milijun eura.

 

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes izrazila je zadovoljstvo suradnjom Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje na sanaciji prometnica, ali i na drugim projektima koji se provode na području grada Petrinje.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto:

najčitanije