U posljednja 24 sata u županiji nema novooboljelih

imp

Na području Sisačko-moslavačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, priopćio je to županijski Stožer civilne zaštite.
Situacija u domovima umirovljenika u Sisku i Petrinji je pod nadzorom. U Domu umirovljenika Petrinja niti jedan korisnik nema povišenu tjelesnu temperaturu, a u Domu umirovljenika u Sisku su tri subfebrilna korisnika, a subfebrilitet je vezan uglavnom uz njihovu primarnu bolest. U domovima umirovljenika u Petrinji i Sisku nema oboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

„Danas je primijećeno druženje ljudi u grupama od 20-30 osoba oko stambenih zgrada uz nepoštivanje razmaka i drugih propisanih i preporučenih mjera. Takvo neprimjereno ponašanje kompromitira sav dosadašnji trud. Apeliram na sve stanovnike neka se drže izdanih uputa Stožera.“, stoji u izvješću Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.
Protekli tjedan u našu je županija stigla nova donacija zaštitne opreme. Kako piše koronavirus.hr zdravstvenim ustanovama na području Sisačko – moslavačke županije dostavljene su nove pošiljke zdravstvene opreme. Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača uručeno je 6.000 zaštitnih maski KN95, 5.000 pari zaštitnih rukavica i 40 boca sredstva za dezinfekciju; Lječilištu Topusko 2-500 zaštitnih maski KN95, 2.500 pari zaštitnih rukavica i 10 boca sredstva za dezinfekciju; a Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak 250 zaštitnih odijela, 1.100 pari rukavica, 100 kirurških kapa, 240 kirurških ogrtača i 50 zaštitnih maski FFP2.

najčitanije