U posljednja 24 sata u županiji 9 novooboljelih

imp

251020211635197899.jpeg

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 9 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Kako je izvijestio županijski Stožer civilne zaštite riječ o tri osobe s područja Siska, po dvije s područja Lekenika i Topuskog te po jednoj s područja Sunje i Dvora.

Trenutno su kod nas aktivna 22 slučaja, a od početka pandemije do danas posla s koronavirusom imalo je 11.645 ljudi. Bitku s tom bolešću izgubilo je 113 osoba.

Najbolja prevencija je cijepljenje, pa Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije nastavlja s organizacijom cijepljenja u gradovima naše županije. Riječ je o cijepljenju prvom i drugom dozom, a na cijepljenje se dolazi bez naručivanja. Preporuka je da se pacijenti koji su preboljeli COVID-19 cijepe tri do šest mjeseci nakon preboljenja bolesti.
Prvi sljedeći termin za cijepljenje u Sisku je subota 14.kolovoza od 9 do 13 sati, kad će se u OŠ 22. lipnja svi koji dođu moći cijepiti Modernom.

„Molimo sve stanovnike za razumijevanje i odgovornost, kao i na daljnje poštivanje odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bismo spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti.“, apelira Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

najčitanije