U Popovači na jesen s radom počinje Katolička gimnazija

imp

Katolička Gimnazija Popovača Ugovori Potpisivanje

Krajem kolovoza prošle godine na području Sisačke biskupije osnovane su dvije nove ustanove – Katolička osnovna škola u Sisku i Katolička gimnazija u Popovači.
Za obje škole početak rada očekuje se s početkom nove školske godine 2024./2025.

 

Korak prema početku rada Katoličke gimnazije u Popovači napravljen je potpisivanjem ugovora o suradnji između Grada Popovače i Sisačke biskupije kojeg su u utorak, 5.ožujka, potpisali gradonačelnik Josip Mišković i sisački biskup Vlado Košić.
Potpisivanju je nazočio i vršitelj dužnosti ravnatelja Katoličke Gimnazije u Popovači vlč. Josip Bulat.

 

Na početku, gradonačelnik Mišković je izrazio veliku radost i zadovoljstvo što će se konačno ostvariti dugo očekivanja želja da Popovača postane srednjoškolski grad. Istaknuo je i iznimnu važnost da ovakva ustanova dođe u Popovaču te se prisjetio da se sama ideja, u razgovoru s biskupom, razvijala više godina, a sada se ukazala i prilika da zajednički dođe do ostvarenja. Dio osnovnoškolske djece, a radi se negdje oko 110 do 120 koji svake godine završe školu, ostat će tako u svom gradu.

 

Katolička Gimnazija Popovača Ugovori Potpisivanje 2

 

Gradonačelnik je istaknuo i kako će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi ova srednja škola zaživjela. Tako je između ostalog Grad osigurao objekt na području grada, bivšu zgradu uprave INA-e, a preuzeo je i jedan dio obveza vezanih uz energente i održavanje. Na kraju, zahvalio se na dobroj suradnji biskupu i vlč. Bulatu poručivši kako potpisivanje ovog ugovora označava početak srednjoškolskog djelovanja u Popovači.

 

Biskup Košić je zahvalio gradonačelniku na dobroj suradnji, ne samo na ovom projektu, već na svemu ostvarenom u zadnjih petnaest godina. Rekao je i kako će ova ustanova biti dobitak i za Popovaču i za Sisačku biskupiju jer će djeca ovoga grada i okolice dobiti priliku za kvalitetno obrazovanje. Ova Gimnazija bit će općeg smjera obrazovanja, ali uz jedan dodatak, čuvanja katoličkog identiteta.

Izrazio je biskup Košić i nadu da će škola otvoriti svoja vrata prvim đacima već ove jeseni te je zaključio kako je ovo lijepi početak jedne nove ustanove koja će biti na ponos kako Grada Popovače, tako i Sisačke biskupije te sve djece koju će ju pohađati kao i njihovih roditelja.

 

Foto – Sisačka biskupija

najčitanije