U Petrinji uručena uvjerenja programerima bespilotnih letjelica

imp

Diplome Bespilotne Letjelice 1

Podjelom uvjerenja prvoj generaciji polaznika Drone – IN Centra za inovacije i umjetnu inteligenciju Petrinja, završena je šestomjesečna edukacija za programere bespilotnih letjelica.

 

Diplome Bespilotne Letjelice 2

 

Nositelj projekta je Petrinjska razvojna agencija „PETRA“ u suradnji s Gradom Petrinjom, a tijekom trajanja edukacije polaznici su kroz mentorirani rad i stručno vodstvo edukatora izrađivali vlastitu bespilotnu letjelicu za različite namjene. Po završetku teorijskog i praktičnog dijela edukacije, polaznici su demonstrirali stečena znanja i vještine kroz vlastiti, potpuno funkcionalni prototip bespilotne letjelice.

 

Diplome Bespilotne Letjelice 3

 

Uručenju uvjerenja u sportskoj dvorani Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji prisustvovao je zamjenik župana Mihael Jurić, a uvjerenja je 18 polaznicima uručila gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Zamjenik župana istaknuo je kako Sisačko-moslavačka županija, prateći nove trendove, ide u korak s modernim tehnologijama.
Imamo dobra iskustva s Gaming centrom u Novskoj, u Sisku imamo Tehničku školu Sisak koja je ove godine prva u Hrvatskoj upisala tehničare za robotiku, a ovdje u Petrinji želimo potaknuti izradu dronova i školovanje generacija polaznika koji će se educirati za programiranje i izradu dronova.“, istaknuo je Jurić.

 

Diplome Bespilotne Letjelice 4

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije