U Petrinji potpisani ugovori o izgradnji 2 škole na Banovini

Na godišnjicu razornog potresa koji je pogodio Banovinu i uništivši domove promijenio život stanovništvu u srijedu29. prosinca u Petrinji je uz nazočnost premijera Plenkovića održana sjednica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom nakon koje je potpisano nekoliko ugovora s ciljem revitalizacije tog područja.

 

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak potpisali su ugovore za izgradnju nove sportske dvorane, pristupne ceste i rekonstrukciju Srednje škole u Petrinji, kao i za izgradnju zgrade Ekonomske škole u Sisku. Riječ je o zajmu Svjetske Banke pod nazivom ”Projekt obnove nakon potresa i jačanja  pripravnosti javnog zdravstva” koji u sebi sadrži projekte izgradnje bolnica i škola. Ukupna vrijednost investicija procijenjuje se na 105 milijuna kuna.

 

Na sjednici Stožera  Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa predstavljena je prezentacija o posljedicama potresa, interventnim mjerama nakon potresa, poduzetim mjerama za pomoć građanima i lokalnoj zajednici, uloženim financijskim sredstvima, obnovi te planovima za gospodarsku, demografsku i društvenu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.

 

Izvor: HINA

najčitanije