U OŠ Martinska Ves nova kuhinja i sanitarni čvor

imp

105 novih obroka pripremat će se u novoj kuhinji OŠ Braća Radić u Martinskoj Vesi. Osim nove kuhinje u školi je u sklopu podizanja standarda obnovljen i sanitarni čvor. Radove u iznosu od 342.282,68 kuna financirala Sisačko – moslavačka županija.

Kako su protekli radovi provjerio je obilaskom škole župan Ivan Celjak.
„Rekonstrukcija je obuhvaćala zamjenu svih instalacija i sanitarija te sanaciju podova i stropova. Nabavljena je nova konvekcijska peć sa svom pripadajućom opremom te nova kuhinjska napa. Tako smo omogućili pripremu kvalitetnih i raznovrsnih obroka što je izuzetno važno za naše učenike“, rekao je župan Celjak.

 

Ravnateljica škole Verica Pleša zahvalila je županu i Sisačko-moslavačkoj županiji na ovoj vrijednoj investiciji koja će doprinijeti većoj kvaliteti boravka učenika u školi.
„Školska kuhinja se nije obnavljala 31 godinu od kada je izgrađena škola i zahvaljujem županu i Sisačko-moslavačkoj županiji koja je prepoznala potrebu za obnovom nove kuhinje čime su stvoreni puno bolji uvjeti nego što su bili do sada. Dnevno ćemo pripremati 105 obroka, a u školskoj kuhinji hrani se 98 učenika od ukupno 102 učenika“, naglasila je ravnateljica škole.

Župan Ivan Celjak, sa zamjenikom Mihaelom Jurićem te pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertinom Štajdohar, prisustvovao je i prigodnom programu kojeg su priredili učenici i nastavnici škole u povodu blagdana sv. Nikole nakon čega je župan svu djecu darivao slatkišima.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

 

 

najčitanije