U Novskoj o obnovi na potresom pogođenim područjima

imp

Novska 2

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj, u petak 27. listopada, održano je javno predstavljanje OPKK projekta “Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima ” koji se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Projektom obnove na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, obuhvaćeno je preko 500 kuća namijenjenih korisnicima koji ostvaruju pravo na stambeno zbrinjavanje temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

 

Novska 1

 

Projekt uključuje izvođenje radova nekonstrukcijske obnove, obnovu nekonstrukcijskih elemenata s energetskom obnovom te opremanje obnovljenih stambenih jedinica – obiteljskih kuća nužnim namještajem.

 

Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš I Državni Tajnik Domagoj Orlić

 

„Radovi na kućama obuhvaćaju obnovu od potresa s energetskom obnovom te će doprinijeti ublažavanju i otklanjanju posljedica potresa, poboljšanju životnih uvjeta te revitalizaciji pogođenog područja. U ovome trenutku ugovorena je obnova 78 državnih kuća, javna nabava za radove provodi se za 321 kuću, dok je 110 kuća u fazi projektiranja. Na području Novske obnavlja se 10 kuća. Radovi uključuju zamjenu krovišta, ugradnju PVC stolarije i unutarnje radove“, istaknuo je Domagoj Orlić, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

 

Građanima Novske danas su podijeljene informativne brošure o obuhvatu i ciljevima projekta, a informacije o ostvarivanju prava na obnovu u okviru ovog projekta pružili su im predstavnici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

 

Novska 3

 

Ukupna vrijednost OPKK projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“ iznosi 42,9 milijuna eura, od čega se 95% ili 40,8 milijuna eura financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Preostalih 5% sufinancira se iz državnog proračuna.

 

 

najčitanije