U nedjelju Prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi ''Zelena dolina''

mradenovic

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio Prvenstvo Hrvatske u motocrossu koje se održava u nedjelju, 15. rujna na stazi „Zelena dolina“ pokraj Hrvatskog Čuntića u organizaciji Motocross kluba „Petrinja“, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Petrinjskog sportskog saveza.
”U ovoj desetoj jubilarnoj utrci će se pokazati jedna prekrasna vještina u kojoj ima jako puno adrenalina i svake godine smo ovdje u jednoj prekrasnoj priči u kojoj dođe jako puno ljudi, prijatelja motocrossa, svi ljubitelji motora su ovdje i mislim da je to jedna dobra prezentacija svega onoga što Grad nudi kroz športsko-turističku ponudu. Očekujemo lijepo vrijeme, za razliku od proljeća gdje smo morali odgoditi trku za jesen, za sada su prognoze odlične i očekujmo da će biti jako puno ljudi i da ćemo biti dobri domaćini. Još jednom hvala svima i zagrijmo se sa adrenalinskom pričom da uživamo u letenju s motorom”, rekao je gradonačelnik Dumbović.
U tijeku su radovi na stazi o kojima je više ispričao Nenad Rak, predsjednik motocross kluba Petrinja.
”Na stazi smo za sada napravili zalijevanje staze, što se tiče odaziva vidjeti ćemo prema prijavama u petak. Što se tiče organizacije jako puno nam pomaže Grad Petrinja, kao i Privreda i Komunalac, ustvari mi svi volontiramo, imamo svojih tridesetak sudaca koji su svaku trku tu i sve sami organiziramo. Koncept utrke je ostao isti kao i prošle godine, treninzi su u 9 sati do 10 sati, otvorenje u 12.30 sati i podjela pehara u 17 sati. Ove godine imamo 5 svojih vozača i to Mario Barić, Mateo Kudlek, Ivica Vlahovac, Martin Vlahovac i Valentino Krčelić. Ovim putem vas pozivamo da dođete u što većem broju da pogledate kako to dečki voze stručno.”

foto: Rad za naš grad

najčitanije