U našoj županiji i dalje 5 oboljelih od koronavirusa

nn

261020211635208760.jpeg

Prema novom izvješću Županijskog stožera za civilnu zaštitu, na današnji dan je 5 pacijenata kod kojih su laboratorijske pretrage na koronavirus pozitivne, što znači da nema novih pozitivnih slučajeva i da je epidemiološka situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji povoljna.

Kontrolira se zdravstveno stanje kontakata svih oboljelih, a danas se provodi i dezinfekcija karantenskog prostora za vozače u Zelenoj Dolini. Edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom, provedbi osobne higijene, te dezinfekcije prostora, posuđa i pribora i dr. u uvjetima karantene teče i dalje.

Dakako, apelira se na sve stanovnike naše županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka).

Dodajmo da je, prema novom izvješću Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, u Hrvatskoj 36 novozaraženih koronavirusom, dakle ukupno 418 oboljelih, od čega je deset ljudi na respiratoru. 16 osoba je ozdravilo i otpušteno je iz bolnice, a do sad je ukupno obavljeno 3.392 testiranja.

najčitanije