U Mošćenici se radi pješačko-biciklistička staza

imp

Na području Mošćenice započeli su radovi na budućoj pješačko-biciklističkoj stazi. Radove je obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je istaknuo kako su građevinski okupirali Mošćenicu.
„Možemo reći da smo građevinski okupirali Mošćenicu, u ovom trenutku se ulaže izuzetno puno novaca gledajući aglomeraciju, Poslovnu zonu i gledajući sada pješačko biciklističku stazu, to je preko 150 milijuna kuna, to su europski novci, novci koji dolaze iz Intervencijskog plana gdje ulažemo sve do zadnjeg eura. Zahvaljujem se prije svega stručnom timu i voditeljici projekta gđi. Miri Vitković Mačković. U „Malu komunalnu“ infrastrukturu spada Sajmište, Slatina, groblje i ova pješačko biciklistička staza. Preko puta je Poduzetnička zona a investicija je 29 milijuna kuna, ovdje sada govorimo o 65 milijuna kuna investicija koje su u realizaciji.“, rekao je Dumbović.

mošćenica 4 mošćenica 3 mošćenica 2
Trasa pješačke i biciklističke staze položajno je smještena južno u ulici Ante Starčevića, odnosno jednostrano u odnosu na postojeću prometnicu Petrinja – Sisak, u ukupnoj dužini od cca 1.800,00 m. Dovršetak radova očekuje se u studenome ove godine.
Građenje pješačke i biciklističke staze u Mošćenici odvija se u sklopu projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unaprjeđenja kvalitete života (3RP3)“ vrijednog 34.677.711,21 kuna Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sa 27.485.076,51 kn bespovratnih sredstava.
Zajednički ga provode Grad Petrinja i partner Komunalac Petrinja d.o.o. Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave sklopljen je ugovor sa zajednicom ponuditelja koju čine poduzeće GIP-PIONIR ZAGREB d.o.o. i uslužni obrt TONI-GALE, ukupne vrijednosti 3.900.894,38 kuna.

najčitanije