U manje od 24 sata spriječena tri slučaja krijumčarenja stranih državljana

imp

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u razdoblju od 8. prosinca uvečer do 9. prosinca poslijepodne u tri odvojena slučaja na području Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gline spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom počinitelja, državljanima Ukrajine, Bjelorusije i Hrvatske.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

 

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja dvojica osumnjičenih su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok protiv jednog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

najčitanije