U manje od 24 sata policijski službenici spriječili tri slučaja krijumčarenja osoba na području Policijske uprave sisačko-moslavačke

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija su u četvrtak, 24. kolovoza u večernjim satima na području Topuskog, zaustavili kombi čakovečkih registracija kojim je upravljao 27-godišnjak, dok se kao putnik nalazio 41-godišnjak (obojica hrvatski državljani), a u vozilu se nalazilo i 39 stranih državljana.

 

Istoga dana u noćnim satima na području Dvora, zaustavljen je i kombi splitskih registracija kojim je upravljao 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u vozilu se nalazilo 13 stranih državljana.

 

Sljedećeg dana, 25. kolovoza u poslijepodnevnim satima na području Hrvatske Kostajnice, zaustavljen je kombi rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Moldavije, a u vozilu se nalazio 21 strani državljanin.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su uhićeni, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

 

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije