U Lipovljanima održana završna konferencija projekta „Istražujući raSTEMo“

imp

Img 0726

„Istražujući raSTEMo“ naziv je projekta čija je završna konferencija održana ovoga tjedna u OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima. Proveden je u suradnji s partnerima Otvorena računalna radionica “Svi smo protiv“ iz Zagreba i GeoCamp Island ehf., Reykjanesbær s Islanda.

 

Projekt čija je vrijednosti više od 366 tisuća eura ima za cilj ojačati kapacitet osnovne škole u STEM podučavanju s ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i učenika. Kroz aktivnosti modernizacije i nabave STEM opreme stvoreni su preduvjeti za kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti korištenjem odgovarajuće opreme kojoj je školi i učenicima zbog socio-ekonomskih čimbenika otežan pristup.

 

U sklopu projekta obnovljenje su i adaptirane tri učionice s kabinetima koji sada imaju suvremenu opremu, a nabavljena je i STEM oprema. U sklopu projekta održane su dvije višednevne terenske nastave učenika u Rijeci i na Brijunima te dvije jednodnevne nastave gdje je posjećen Prirodoslovno-matematičko fakultet u Zagrebu te Tehnički muzej Nikola Tesla i Botanički vrt.

 

Sisačko-moslavačka županija kao osnivač pružila je Osnovnoj školi Josipa Kozarca potporu u financiranju, ali i u operativnom dijelu kako bi se škola mogla uključiti u ovakav projekt čiji je rezultat moderno opremljena škola na korist svih učenika i nastavnika.

 

„Izrazito smo ponosni na ovaj projekt koji će nadograditi sustav obrazovanja u osnovnoj školi ovdje u Lipovljanima. Vidimo da su projektom zadovoljni učitelji, ali ponajprije učenici koji su stvorili nova znanja i nove spoznaje za suvremene tehnologije koje više nisu budućnost, već sadašnjost.“, rekao je zamjenik župana Mihael Jurić.

 

 

Foto – SMŽ

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije