U Kutini dodijeljeni stanovi hrvatskim ratnim vojnim invalidima

imp

Branitelji Stanovi Kutina 1

U Kutini su u subotu uručeni ključevi 10 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji umrlog hrvatskog ratnog vojnog invalida. Stanovi se nalaze u zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana koja je otvorena potkraj lipnja ove godine čiju su izgradnju financirali APN i Grad Kutina. Od ukupno 27 stanova, Ministarstvo hrvatskih branitelja kupilo je 10 stanova za stambeno zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata, a u ostale stanove već su se uselile mlade kutinske obitelji.

branitelji stanovi kutina 4

 

Ključeve je uručio potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je istaknuo kako je u proteklih sedam godina u Sisačko-moslavačkoj županiji stambeno zbrinuto 140 obitelji, a na području cijele Hrvatske više od 6.000 stradalnika zbrinuto je putem raznih programa stambenog zbrinjavanja.

„Dodjelom ovih 10 stanova koje je kupilo Ministarstvo hrvatskih branitelja stambeno su zbrinuti svi HRVI s područja Grada Kutine koji su podnijeli zahtjev za stambeno zbrinjavanje i sukladno kriterijima ostvarili pravo na dodjelu stana“, rekao je ministar.

branitelji stanovi kutina 2

Ministar Medved se osvrnuo na dinamiku stambenog zbrinjavanja u proteklim godinama te naglasio da je od 2016. godine stambeno zbrinuto 3.529 stradalnika iz Domovinskog rata putem Ministarstva hrvatskih branitelja. „Dodijelili smo 614 stanova te 1.387 stambenih kredita i 1.528 financijskih potpora, u ukupnom iznosu od približno 40 milijuna eura“, rekao je ministar.

 

Dodatno, putem Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kroz modele davanja u najam i darovanjem stanova i kuća te građevinskog materijala za obnovu ili izgradnju kuće, stambeno je zbrinuto ukupno 2.753 braniteljskih obitelji.

branitelji stanovi kutina 3

„Dakle, ukupno je u mandatu ove Vlade, putem Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine stambeno zbrinuto 6.282 braniteljske obitelji, a raduje me što će se taj broj povećati za ovih 10 obitelji, kojima danas uručujemo ključeve stanova“, istaknuo je.

branitelji stanovi kutina 5

Nakon uručenja ključeva, nazočni su obišli stanove, a ministar Medved je svima zaželio obilje veselja u novim domovima.
Kutina je prvi grad u Hrvatskoj u kojemu su stambeno zbrinuti svi ratni vojni invalidi.

 

 

Foto – Ministarstvo branitelja 

najčitanije