U Glini počela izgradnja tri višestambene zgrade, najavljena izgradnja višestambenih zgrada i u Sisku

imp

Bačić U Smž 8

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić posjetio je u ponedjeljak, 13.ožujka, Petrinju i Glinu.

 

Zajedno sa županom Ivanom Celjakom i gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes obišao je kontejnersko naselje u Petrinji te nakon toga i područnu školu Nebojan. U Glini su obišli i gradilište na kojem će se graditi tri nove višestambene zgrade s 57 stanova.

 

Posjet ministra Bačića počeo je radnim sastankom u Petrinji, kojemu je uz ministra i župana, prisustvovala i petrinjska gradonačelnica, a razgovaralo se o obnovi i modelima samoobnove nakon čega je organiziran obilazak gradilišta područne škole u Nebojanu koju obnavlja Sisačko-moslavačka županija. U samo nekoliko dana spojeni su montažni dijelovi škole, postavljen je krov i stolarija. Zadovoljstvo dinamikom ovih radova izrazio je župan Ivan Celjak.

„Jedan od objekata javne namjene koji obnavlja Sisačko-moslavačka županija je područna škola u Nebojanu, a radi se o matičnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora, koja je oštećena u potresu. Objekt je u potpunosti razgrađen, napravljeni su armirano-betonski temelji, škola je postavljena, spojeni su svi elementi, ugrađena je stolarija, čeka nas unutarnje uređenje i postavljanje fasade. Rok za završetak svih radova je mjesec svibanj i očekujemo da će učenici ove područne škole u rujnu krenuti na nastavu u svome objektu, u svome mjestu u Nebojanu. Vrijednost obnove ovog objekta je oko 850 tisuća eura“, istaknuo je župan Celjak.

 

Dinamikom obnove objekata javne namjene financirane sredstvima Fonda solidarnosti koju provodi Sisačko-moslavačka županija, zadovoljan je i ministar Bačić.
„Obnova svih objekata, koja se financira iz Fonda solidarnosti i koji se odnose na projekte koje provodi SMŽ, dobro napreduje i mogu izraziti zadovoljstvo. Radovi financirani iz Fonda solidarnosti trebaju biti dovršeni do 30. lipnja ove godine i siguran sam da će ti projekti biti dovršeni do zadanog roka kako bi se maksimalno iskoristila sva sredstva predviđena iz Fonda solidarnosti“, rekao je ministar Bačić.

 

U Glini je obilježen i početak radova na izgradnji tri višestambene zgrade s 57 stanova koja se financira iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija čija je vrijednost 5,9 milijuna eura bez PDV-a, a u njima će biti smješteni građani čiji su stanovi oštećeni u potresu. Planirani završetak radova je kraj ove godine. Ukupno se na području cijele Sisačko-moslavačke županije trenutno gradi 20 takvih zgrada s 205 stanova. Ministar Bačić najavio je u sljedećem razdoblju izgradnju i oko 30 višestambenih zgrada u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) od kojih će se neke od njih nalaziti na području grada Siska.

 

„U suradnji s APN-om ćemo realizirati izgradnju još oko 30 ovakvih zgrada za koje ćemo definirati lokacije, a novost u odnosu na dosadašnju izgradnju višestambenih zgrada je da uključujemo i grad Sisak koji nije na području od posebne državne skrbi pa se u gradu Sisku nije moglo pristupiti izgradnji višestambenih zgrada iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija te ćemo takvu izgradnju realizirati u suradnji s APN-om“, zaključio je ministar Bačić.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije