U drugoj fazi razminiranja županijskih poljoprivrednih površina očišćeno naselje Kričke

nn

Radovi na razminiranju u naselju Kričke, provedeni u sklopu projekta „Poljoprivredne površine uz naselje Kričke u Gradu Novska“, financiranom sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, privedeni su kraju.

U prvoj fazi razminiranja poljoprivrednih površina Sisačko-moslavačke županije, očišćeno je gotovo 13 km2 i povučeno nešto više od 90 milijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

„Ovo je druga faza razminiranja kojom je obuhvaćeno područje grada Novske, točnije mjesto Kričke, odnosno 6,8 km2, a ukupna vrijednost projekta je nešto više od 56 milijuna kuna, dakle ukupno kroz ove dvije faze je iz Fonda povučeno 147 milijuna kuna“, rekao je zamjenik župana Roman Rosavec, najavljujući treću fazu razminiranja.
„Trećom fazom razminiranja bilo bi obuhvaćeno još preostalih 3,1 km2 poljoprivrednih površina, čime bi ostalo nešto više od 70 km2 minski zagađenog područja, i to uglavnom šumskih površina, a što će sigurno biti očišćeno u jednom od sljedećih projekata“, dodao je Rosavec.

najčitanije