U dogradnju Prve osnovne škole Petrinja uloženo četiri milijuna kuna

imp

U sklopu projekta Topli obrok-obrok zdravlja kojim se osigurava standard od najmanje tri kuhana obroka tjedno u osnovnim školama na području županije, završena je obnova kotlovnice te izgradnja kuhinje i blagovaonice u I.osnovnoj školi Petrinja.

Ovo je posljednja škola od 22 osnovne škole kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija koja nije imala mogućnost kuhanja obroka, što je sada omogućeno. U ovaj objekt uloženo je gotovo 4.000.000,00 kuna i najveća je investicija u sklopu ovog projekta, a omogućit će za više od 400 učenika I. osnovne škole Petrinja zdraviju prehranu. Građevinski radovi i opremanje kuhinje su gotovi i sada se podnosi zahtjev Gradu Petrinji za uporabnu dozvolu kako bi kuhinja mogla početi s radom.

kuhinjeIosnovna0004 kuhinjeIosnovna0003 kuhinjeIosnovna0002

INA dugoročno sudjeluje u financiranju obnove školskih kuhinja na području naše županije te je i u ovoj obnovi sudjelovala sa 50.000,00 kuna.
„Iznimno nas veseli kada možemo poduprijeti projekte vezane uz podizanje kvalitete života i školovanja učenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Višegodišnja podrška ovom projektu omogućila je da stotine učenika imaju topli obrok u danu, što je u skladu sa suvremenim smjernicama zdrave prehrane školaraca. INA se rado uključuje u projekte u lokalnoj zajednici u kojoj posluje te tijekom godine podržava niz projekata, a projekti vezani uz djecu i mlade svakako su prioritet. Raduje nas kada ih možemo podržati u njihovu školovanju i odrastanju. Nastojat ćemo i dalje biti aktivni član zajednice, dobar susjed i partner ovakvim hvalevrijednim projektima“, rekao je direktor Rafinerije nafte Sisak g. Damir Butković.

Foto – SMŽ

najčitanije