U 24 sata zabilježeno 106 prekršaja nedopuštene brzine kretanja

imp

Policija Palica Noć Novo

Tijekom 24-satnog provođenja pojačanog nadzora brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ove aktivnosti Speed Marathon, koji se održao 19. travnja, policijski službenici su nadzor proveli na ukupno 75 lokacija. Kontrolirano je 196 vozača i utvrđeno 106 prekršaja nedopuštene brzine kretanja.

 

Najviše prometnih prekršaja, njih 34 počinjeno je na području Siska, 24 na području Kutine, 12 na području Gline, 10 na području Novske, devet na području Hrvatske Kostajnice, šest na području Petrinje, pet na području te po tri na području Gvozda i Sunje. Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

 

Lokacije odabrane za ovu aktivnost određene su sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće. Predložene lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, a koje nisu bile obuhvaćene ovom akcijom, policijski službenici nadzirat će u okviru svojih svakodnevnih zadaća.

 

Policija će i nadalje pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na području Policijske uprave sisačko-moslavačke te se pozivaju vozači da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

najčitanije