U 24 sata policija spriječila šest slučajeva krijumčarenja stranih državljana

imp

Policija Rotacija

U noći s utorka na srijedu, 12./13. prosinca, policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta su na području Gline, Siska, Petrinje i Novske, u šest odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

 

Policijski su službenici proveli kriminalistička istraživanja nad trojicom hrvatskih i dvojicom bugarskih državljana koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

 

U dva događaja, policijski službenici su pokušali zaustaviti vozila međutim vozači su se oglušili na zvučne i svjetlosne signale i nisu se zaustavili, već su se nastavili kretati povećanom brzinom te su sletjeli van kolnika i dali se u bijeg. Nakon potrage, jedan vozač je pronađen, a za drugim se intenzivno traga.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

 

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja četvorica osumnjičenika su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok protiv jednog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

najčitanije