Turneja radosti Sportskih igara mladih u svibnju stiže u Sisak i Topusko

ibb

Turneja radosti Sportskih igara mladih, nakon Novske koja joj je bila domaćin 26. travnja, 15. svibnja stiže u Sisak, a 16. svibnja u Topusko.
Turneja radosti u Novskoj održana je na Trgu dr Franje Tuđmana, gdje su se sudionici natjecali u graničaru i utrci na 60 metara. Ekipa ”Genijalci” pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa ”Lavići”. Obje ekipe tako su se plasirale na državnu završnicu.
U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara, u kategoriji 2006. godište i mlađi, pobjednica kod djevojčica je Lana Radulović dok je u konkurenciji dječaka pobijedio Mihael Prelesnik. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Marko Pavičić i Ivana Šneperger.
Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.
Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.
Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, a uloge počasnih dopredsjednika povjerene su Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.
Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje uz sudjelovanje na završnici u Splitu. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice, koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži. Iz godine u godinu odaziv djece i mladih, u dobi od 7 do 18 godina, je sve veći.

najčitanije