Trogirska HVIDRA donirala informatičku opremu školarcima Petrinje

mradenovic

Pripadnici Udruge HVIDRA iz Trogira dopremili su u Petrinju informatičku opremu namijenjenu školarcima u OŠ Mate Lovraka i Prvu osnovnu školu Petrinja

Darovana informatička oprema vrijedna gotovo 70 tisuća kuna sadrži, između ostaloga, interaktivne zaslone, projektore i mala prijenosna računala. Time će se bitno olakšati praćenje nastavnoga programa osnovnoškolcima na petrinjskom području, koje još uvijek sanira štete od razornoga prosinačkog potresa i naknadnih podrhtavanja tla.

Tim je povodom u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved primio predstavnike trogirske HVIDRA-e. Sudionicima Domovinskoga rata, koji i sami nose trajne ratne ožiljke, Medved je zahvalio na donaciji, a prije svega na solidarnosti i skrbi za opće dobro, posebno onih hrvatskih krajeva koji su izravno pogođeni prirodnim nepogodama.

Hrvatski branitelji okupljeni u Udruzi Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata pomažu i pomagat će domovini u mirnodopskim uvjetima, kazao je Ivica Baturina, predsjednik Udruge HVIDRA-e iz Trogira. Minulih su godina, primjerice, donacije organizirali i dopremali građanima u potrebi sve od krajnjega hrvatskog istoka na Podunavlju preko Međimurja, Like pa sve do krajnjega juga u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvor: potresinfo.gov.hr

najčitanije