Traži se prostor za fizikalnu terapiju u Petrinji

imp

Sisačka bolnica je jako oštećena u potresu koji nas je pogodio krajem prošle godine. U funkciji je tada ostala samo zgrada ginekologije. Deset mjeseci kasnije bolnica se polako obnavlja. Nakon otvorenja središnjeg paviljona koji se popunjava s odjelima i ambulantama, u funkciju je nakon detaljnog pregleda i obnove tijekom ljetnih mjeseci stavljena i zgrada kirurgije.

U zgradi ginekologije do daljnjega će biti smješteni, odnosno do sanacije matične zgrade, mali pacijenti s pedijatrije, a u tijeku je i obnova Odjela dermatologije, zgrade Jodnog lječilišta.
Svi ti radovi i preseljenja znatno će povećati kvalitetu pružanja zdravstvene skrbi jer nakon 30 kreveta koliko je bolnica imala u funkciji nakon potresa, sada taj broj raste do 290.

Podsjetimo u vremenima prije potresa kroz sisačku je bolnicu dnevno prošlo između 1000 i 1200 pacijenata, a bolnica je imala kapacitet od 408 kreveta.

U teškim uvjetima rade i svi odjeli u Petrinji. Neke preglede je nemoguće i obaviti, pa pacijenti moraju potegnuti do Siska ili drugih mjesta. Kakva je situacija sa Odjelom za fizikalnu terapiju u Petrinji, pojasnio je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

„Što se tiče fizikalne terapije u Petrinji nju možemo vrlo lako organizirati, međutim glavni problem je prostor. Minimalni prostor da bi se terapija mogla obavljati je 80 m2. Mi smo razgovarali s državnim Stožerom, bili su obećani neki prostori, međutim još uvijek taj dogovor sa prostorom još uvijek ga nema. Dok se ne riješi pitanje prostora mi ne možemo organizirati fizikalnu terapiju u Petrinju. Međutim, Sisak nije daleko. Prema podacima dr.Vrge, većina Petrinjaca dolazi trenutno u Sisak“, kazao je dr.Dujmenović.

najčitanije