Traže se volonteri na EU projektu “Putujuća knjiga bijelog lopoča”

imp

lopoc_vol_program-4-800x600

“Putujuća knjiga bijelog lopoča” – naziv je projekta kojem je cilj povećanje socijalne uključenosti pripadnika ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti.
Projektom će se nabaviti bibliokombi koji će, osim knjiga, u mjesta na području Općine Lekenik gdje je stanovništvo neravnomjerno naseljeno i time dodatno socijalno isključeno, dovoditi različite kulturne, umjetničke i edukativne aktivnosti kojima će se kod djece i mladih razvijati ljubav prema čitanju i učenju, opismenjavati starije građane i uključivati ih u život zajednice, a nezaposlene osobe osnažiti i potaknuti na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje.

 

Pri tom procesu želi se dodatno osnažiti i potaknuti aktivnije uključivanje građanki i građana u kulturu i njihovog vlastitog kreativnog izražavanja kroz volontiranje.
Stoga Agencija lokalne demokracije Sisak poziva sve zainteresirane volontere da se prijave na četiri volonterske pozicije otvorene u okviru ovog EU projekta koji se provodi u Općini Lekenik od 16.9.2021. do 16.9.2023.

 

Otvorene volonterske pozicije projekta pronađite na stranici Volonterskog centra Sisak:

Pomoćnik/ca u provedbi javnih manifestacija EU projekta
Čitatelj/ica priča djeci i starijim osobama
Čuvar/ica tradicijske baštine- prikupljanje starih izraza i priča lekeničkog kraja
Pomoćnik/ca u administrativno-komunikacijskim poslovima EU projekta

Rok za prijavu je 20. ožujka 2022., a zainteresirani volonteri mogu se prijaviti za jednu ili više pozicija. Prijavnicu popunite OVDJE.

 

Za više informacija o volonterskim pozicijama, zainteresirani volonteri mogu se javiti u Volonterski centar Sisak. Kontakt koordinatorice volontera: Barbara Marjanović, vcs@Lda-sisak.hr, 099/230-9262

 

Iskustva koja volonteri dijele u svom okruženju doprinose kulturnom uzdizanju svih članova zajednice, a kod samih volontera budi aktivizam i motivaciju za pokretanjem promjena, poboljšanjem zajednice u području kulture te očuvanjem jezika i pisane riječi svog kraja, zajedništva i vjere u budućnost.

najčitanije